FREE SHIPPING IN THE NETHERLANDS
SALE - UP TO 40% OFF

REACHIN’ Kingsday 2021

Koningsdag, de meest Oranje dag van het jaar. Een dag waarop we volop feesten. We vieren de verjaardag van niemand minder dan ex-Prins Pils: onze eigen Koning Willie. Normaal doen we dat op festivals en in de kroeg. Dit jaar doen we dat helaas nog één keer thuis. Als je thuis dan toch een feestje maakt, maak er dan een goed feest van.

Voor Koningsdag 2021 brengen we de gezelligheid jouw woonkamer in. Vijf vrienden van het merk, allen DJ, kwamen langs om urenlang het pleister van de muren te draaien. Wat een talent beschikken zij over. Uiteraard ging dit op gepaste afstand en met de maatregelen in ons achterhoofd. Alles om jou urenlang te voorzien van mixjes en gezelligheid.

Dit zijn onze vijf toppers deze Koningsdag.

Zachte Baas

Wie ben je? En waar komt je DJ naam vandaan?

Mijn naam is Martin ter Braake. Ik ben 36 jaar oud en hoewel ik ben opgegroeid in Assen, voel ik me ondertussen al jarenlang een ‘echte’ Groninger. Ik draai tegenwoordig als ‘Zachte Baas’ of ‘Battage’. Toen ik zo’n elf jaar geleden begon met draaien, draaide ik nog onder de naam ‘Harde Baas’. Die naam ontstond toen ik met een band mee was op tour in Denemarken en iemand tegen mij zei: “Jij bent écht een Harde Baas”. Hierdoor gingen mensen mij zo noemen. Dat werd een bijnaam en later m’n DJ-naam. Naarmate ik wat minder vaak ging draaien, stapte ik af van de naam Harde Baas en ging ik met techno en house verder als Battage. Omdat ik tegenwoordig ook andere genres wil draaien, die vaak wat rustiger zijn, draai ik ook als Zachte Baas.

Zachte Baas during his set

Waarom ben je begonnen met muziek?

Toen ik 14 was, begon ik met drummen en ik heb jarenlang in bands gespeeld. Rond mijn 24e ontdekte ik housefeestjes en was ik snel verkocht. De bands waarin ik speelde waren al uit elkaar en ik dacht: “Als drummer zou je genoeg ritmegevoel moeten hebben om DJ te kunnen worden”. Een vriend van mij, Bojan, organiseerde feestjes en leende mij zijn DJ-set. Een maand later draaide ik als Harde Baas op zijn feestje. De reden dat ik op mijn 14e ben begonnen met muziek, was om een creatieve uitlaatklep te hebben en dat ervaar ik als DJ nog steeds.

Wie of wat heeft jou geïnspireerd?

In de elektronische muziek, zijn drie artiesten een grote inspiratie voor mij geweest. Toen ik net housefeestjes ontdekte, was het Dr Lektroluv, die me omver blies met zijn rauwe sound. De grootste inspirator op het gebied van de sound waar ik nu het meest van houd, is Stephan Bodzin. De klik met zijn meer minimalistische sound in house en techno, ontstond in Simplon toen hij daar

in 2008 draaide. Max Cooper is op het gebied van producties een ongekende kracht en ook een inspirator. Zijn muziek gaat bij mij écht door merg en been en verveelt nooit.

Wat is de tofste plek waar je hebt gedraaid en waarom?

Dat is zonder enige twijfel Simplon. Dat is de perfecte locatie voor goede, zweterige feestjes; zwart van kleur, laag plafond, goed licht en een vet geluid. Ik heb er een aantal jaren mijn verjaardag gevierd met birthday-bashes. Stephan Bodzin en Max Cooper heb ik daar toen voor geboekt, wat op dat moment écht een droom was die uitkwam.

Noem vier artiesten die jouw muziekkeuze beïnvloeden?

Mijn muziekkeuze maak ik nu voornamelijk zelf. Ik luister veel nieuwe releases en speur het internet continu af. Door de jaren heen is de muziek die ik draai nog breder geworden dan voorheen. Ik had altijd al een grote liefde voor pop, soul, hiphop en r&b, en probeer als Zachte Baas ook dat soort muziek te blenden in de sets. Zo ook in de set die ik voor Four By Four / REACHIN’ opnam. Eigenlijk kunnen alle artiesten me wel inspireren. Ik luister veel setjes van lokale DJ’s op Relate Radio, en ook daar kom ik vaak heel toffe, nieuwe dingen tegen.

Tiben

Wie ben je? En waar komt je DJ naam vandaan?

Mijn naam is Ruben Tiben. Ik ben 33 jaar, kom oorspronkelijk uit Emmen en draai nu een paar jaar. Mijn DJ naam is TIBEN. Eigenlijk noemde iedereen mij altijd al bij mijn achternaam dus ik ben niet heel creatief bezig geweest om een DJ-naam te verzinnen, haha. Wel draai ik nog samen met een vriend van mij, onder de naam FLUX. Dit stamt af van Fluxcapacitor. Voor de kenners onder ons, dit is het apparaat in de DeLorean in Back to the Future, die ervoor zorgt dat je door de tijd kunt reizen. Dat vonden we erg passen bij onze style. Van jaren 70 disco, tot hedendaagse house en alles daar tussen.

Waarom ben je begonnen met muziek?

Zelf ben ik een groot liefhebber van house/technofeesten, en dan vooral de melodieuzere kant.
Ik was altijd al erg geïnteresseerd in wat de DJ’s deden en stond daarom altijd vooraan af te kijken. Het was stiekem altijd al een beetje een droom van mij om mijn muziek te mogen draaien. Ik verzamel zelf ook veel muziek en vind het juist leuk om dit te delen met anderen. Daarom vind ik het tegenwoordig nog leuker om te mogen draaien op een feest, dan er alleen maar te komen om te feesten.

Wie of wat heeft jou geïnspireerd?

Natuurlijk de grote DJ’s op de feesten en festivals waar ik naartoe ging. Maar uiteindelijk heeft een goede vriend mij geïnspireerd om zelf te gaan draaien. Sander Janssen (DJENSEN) ging zijn oude DJ-controller (Pioneer DDJ-SR) vervangen en die heb ik toen overgenomen. Hij heeft mij daarop leren draaien. Eerst draaiden we vooral thuis met vrienden. Maar Sander werd toen nog regelmatig gevraagd om te draaien in de Subsonic of Wolter Wolters. Toen vrienden van ons in Emmen een feest gingen opzetten, vroegen ze ons om te draaien. Zo is het duo ontstaan. Dan kon hij mijn schoonheidsfoutjes nog corrigeren, omdat we met 2 koptelefoons gingen draaien, haha.

Daarna werden we vaker gevraagd en draaiden we bijvoorbeeld in de Graanfabriek. Op een gegeven moment zijn we allebei vaker solo gevraagd. Dit was vooral omdat we toen werden gevraagd voor Plotsklaps in Simplon en Sander niet kon door een vakantie. Nu woont hij ook in Haarlem, dus zijn we vaker solo dan dat we als duo bezig zijn.

Wat is de tofste plek waar je hebt gedraaid en waarom?

Het begon als grapje om ons in te schrijven voor We Are Electric Festival. Uiteindelijk werden we uitgekozen om daar een avond te draaien in de silent disco op het festivalterrein. Dit was een hele vette ervaring en veel van onze vrienden waren hierbij. Ik denk dat dit onze slechtste set ooit was, maar wel één die mij bij is gebleven. Ook afsluiten na Mononoid in de Graanfabriek was erg tof. Hier zijn nog vette video’s van dat we achter die tafels zelf aan het springen waren op de muziek, haha.

Noem vier artiesten die jouw muziekkeuze beïnvloeden?

Dit verandert elke maand weer denk ik, maar op dit moment zijn het Kamma & Masalo, omdat ze oude funk heel goed kunnen combineren met house. Daft Punk, omdat die funky electro mij van vroeger uit geïnspireerd heeft om elektronische muziek te gaan luisteren. Carl Cox met zijn heldenstatus en mijn mooie herinneringen aan Awakenings. En BICEP met de hedendaagse keiharde producties. Oké ééntje nog. De style waar ik het meest van afkijk, is Detroit Swindle. Tegenwoordig bekent als Dam Swindle. Maar er zijn natuurlijk veel meer artiesten die mijn muziek keuze beïnvloeden, dan alleen deze bovengenoemde.

Cooper

Wie ben je? En waar komt je DJ naam vandaan?

Mijn naam is Jacob Kuiper, ik ben 32 jaar en ik kom uit Groningen. Mijn DJ naam is ‘Cooper’. Cooper is het Engelse woord voor ‘Kuiper’. Begonnen als stratenmaker, maar tegenwoordig designer achter een scherm. Een paar plaatjes draaien, dat kan er ook nog wel bij. (tonnen/vaten maker)

Waarom ben je begonnen met muziek?

Ik heb altijd al een grote voorliefde gehad voor muziek, met name in de soul/disco kant. Ik ben pas in 2020 begonnen met draaien, als tijdsbesteding in de lockdown. Eenmaal begonnen met draaien, is het lastig om te stoppen. Mooi dat ik dit nu een keertje voor het echie kan doen.

Wie of wat heeft jou geïnspireerd?

Waar moet ik beginnen? Qua muziek, waar ik als eerste mee in aanraking kwam en mij inspireerden, waren vooral artiesten/groepen als Kool And The Gang en Earth Wind & Fire. Toen was ik denk ik een jaar of 12/13. In de loop der jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in muziek. Ik ben megaveel aan het downloaden geweest op p2p sites, als Napster en Kazaa om naar zoveel mogelijk fijne muziek te luisteren. Dat maakt ook dat ik daardoor heel veel muziekkennis heb vergaard. De laatste jaren heb ik mij vooral verdiept in de minder bekende nummers van goede artiesten, om te kijken wat er allemaal nog te ontdekken valt in de muziekwereld. En ik kan je zeggen: het is een never-ending journey! Wat mij wel heeft geïnspireerd om te draaien, zijn artiesten als Breakbot, Ziggy Phunk, Motor City Drum Ensemble

en Folamour. Dat je met oude funk, soul en disco, toch zo’n feest weet neer te zetten is bizar inspirerend. Vooral omdat deze muziek een nogal oud en muf stigma bevatte.

Wat is de tofste plek waar je hebt gedraaid en waarom?

De tofste plek voor mij is er nog niet geweest, aangezien ik sinds de eerste lockdown pas ben begonnen met draaien. Maar natuurlijk mag ik deze set niet vergeten, die ik met trots voor jullie mocht draaien. Ik hoop echter nog wel op leuke plekken te mogen staan, al is het vooral hobby- matig.

Noem vier artiesten die jouw muziekkeuze beïnvloeden? Breakbot, Chic, Fleetwood Mac, Fun Loving Criminals.

DJ Samski

Wie ben je? En waar komt je DJ naam vandaan?

Mijn naam is Sam. Ik ben OG (Original Groninger) en ben 23 jaar. Ik word al heel erg lang Samski genoemd. Dit is ooit ontstaan, omdat ik voor Hyves een gebruikersnaam moest verzinnen. Mijn vader werd wel eens Adamski genoemd en toen zijn we samen op Samski gekomen.

Waarom ben je begonnen met muziek?

Muziek is altijd al een groot onderdeel geweest van mijn leven. Naast dat ik heel erg veel muziek luister, ben ik altijd drummer geweest vanaf mijn 10e. Ook heb ik een tijd gitaar gespeeld. Nadat het is uitgegaan mijn met toenmalige vriendin, ben ik begonnen met het produceren en draaien van House muziek. Ik kom binnenkort dan ook eindelijk uit met mijn eerste tracks!

Wie of wat heeft jou geïnspireerd?

In het housemuziekgenre, zijn Franky Rizardo, ANOTR, Toman en Sidney Charles mijn grote voorbeelden. Nadat ik Franky Rizardo , Sidney Charles en ANOTR live heb zien mogen draaien, dacht ik: DIT WIL IK OOK! Voor de rest luister ik erg graag naar Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys en andere old school rock en hiphop artiesten.

Wat is de tofste plek waar je hebt gedraaid en waarom?

Ik ben pas begonnen met DJ’en toen Corona om de hoek kwam kijken, dus ik heb nog bijna nergens kunnen draaien. Stadslab was erg vet om te draaien, desondanks dat dit het Corona binnenterras was. Maar de illegale huisfeestjes met 60 halfnaakte studenten wint op dit moment toch echt!

Noem vier artiesten die jouw muziekkeuze beïnvloeden?

Zoals al eerder genoemd: Franky Rizardo, ANOTR, Toman en Sidney Charles.

deejayhummingbird

Wie ben je? En waar komt je DJ-naam vandaan?

Mijn naam is Humbert Tutuarima. Ik ben 60 jaar en kom uit Groningen. Mijn DJ-naam is deejayhummingbird, omdat ik vind dat deze naam het dichtst bij mijn eigen naam komt. Aangezien er meerdere DJ’s zijn met ‘Hummingbird’ als naam, heb ik ervoor gekozen om alleen maar kleine letters te gebruiken. Ook heb ik ervoor gekozen om niet de afkorting ‘DJ’ te gebruiken, maar deejay voluit te schrijven. Mijn naam schrijf ik aan elkaar, om mij toch enigszins te onderscheiden van andere DJ’s met soortgelijke namen.

Waarom ben je begonnen met muziek?

De reden dat ik ben begonnen met muziek, is puur door mijn liefde hiervoor. Ik was altijd al geïnteresseerd in muziek. Ook had ik een grote verzameling aan vinyls/lp’s en cd’s. In de jaren 80/90 maakte ik vaak op cassettebandjes allerlei compilaties, met voornamelijk goede jazzrock muziek, maar dan vooral veel instrumentaal. Dit deed ik ook regelmatig voor vrienden en kennissen. Later werd ik ook vaker gevraagd om te draaien op feestjes, vanwege mijn muzieksmaak. Toch kwam de serieuze interesse om te gaan draaien pas nadat ik, als bedrijfsleider bij Café de Pintelier, wekelijks op de vrijdagavonden de kroeg op de kop kreeg met mijn muziekkeuze. Van pop naar Nederlandstalig, en van disco naar rockmuziek

Wie of wat heeft jou geïnspireerd?

In 2001 was ik op vakantie naar Empuriabrava, in Spanje. Daar heb ik een Schot en een Australiër leren kennen door een vriend van mij, die in deze stad woonde. Met deze twee heren ben ik naar een houseparty geweest, in een kasteel, dichtbij Gerona. Daar draaide een DJ, die o.a. platen van het muzieklabel Naked Music draaide. De DJ stond te draaien op de binnenplaats van het kasteel. Via één van de vier torens, waar je ook kon staan, kon ik precies zien wat voor platen hij draaide. Er was een super gave sfeer in de binnenplaats en het hele kasteel. Het stond tot de nok toe vol, toffe belichting en met mega grote ballonnen en de rest van de spectaculaire aankleding. Bovendien was het midden in de zomer, waardoor het in de avond gewoon nog rond de 20°C was. Fantastisch!

Toen ik terugkwam van die vakantie, wist ik zeker dat ik ook wilde gaan draaien. Ik kende in mijn kennissenkring al wat jongens die DJ waren. Met wat hulp van links en rechts, kon ik van één van deze DJ’s, twee Technics draaitafels lenen. Van een andere kennis kon ik een mengpaneel/mixer lenen en ben toen begonnen. Ook kon ik via hen op de Pioneer MK 1000 cd-spelers oefenen. Mijn cd-collectie met housemuziek ging vanaf die tijd met rasse schreden vooruit. Ook kocht ik toen 12 inch vinylplaten. Defected en NakedMusic waren de eerste labels waar ik mijn muziek van kocht, o.a. van de DJ’s: Masters at Work, Miguel Migs, Kerri Chandler, Dennis Ferrer, Tom Middleton, Joey Negro en DJ Jazzy Jeff.

Wat is de tofste plek waar je hebt gedraaid en waarom?

De tofste plek waar ik ooit gedraaid heb, was bij Gouda in de buurt. Na een wakeboard evenement werd ik door een kennis gevraagd, die vertegenwoordiger was bij O’Neill, om op het feest na het evenement te draaien. Ik was de enige DJ voor die avond en stond op een hoog podium. Voor mij stond een molen op het uiterste puntje van een soort landtong. Het was 24°C, er stond ongeveer 500 man op het gras voor mij en een flink aantal boten in het water die kwamen aanvaren. De schippers gooiden hun ankers uit rond de oever en langs de kade. Wat het allemaal nog mooier en completer maakte, was het ondergaan van de zon. Dat moment vergeet ik nooit meer.

Noem vier artiesten die jouw muziekkeuze beïnvloeden?

Ik heb veel meer dan vier artiesten die mijn muziekkeuzes beïnvloeden. Vroeger waren dat: Steely Dan, David Bowie, The Allman Brothers Band, Earth Wind & Fire, Dave Grusin/Lee Ritenour, Jeff Lorber en George Michael. De DJ’s die me o.a. inspireren, zijn: DJ Jazzy Jeff, Miguel Migs, Karizma en Atjazz.

Alle mixjes zijn speciaal opgenomen voor jou. Zodat jij ook thuis, natuurlijk veilig, kunt (na)genieten van de heerlijke mixjes. Deze vind je terug op onze Soundcloud pagina en op ons YouTube kanaal. Dus eer Prins Pils, trek een koud pilsje open en geniet. Proost!

Written by Lars Meijer