Gratis verzending in Nederland bij bestellingen boven €75,- Free shipping within The Netherlands on all orders above €75,-
Sluiten

Handgemaakt in Nederland

De meeste van onze producten zijn handgemaakt en ontworpen in Nederland. De kleding die geproduceerd wordt in het buitenland wordt geproduceerd in FAMA gecertificeerde fabrieken in China en Portugal. Eerlijke kleding en goede arbeidsomstandigheden vinden wij belangrijk. Daarom gaan wij altijd zorgvuldig opzoek naar de fabrikanten die bij onze waarden passen en voldoen aan al onze eisen.

Kledingatelier in Groningen

Het produceren en ontwerpen van onze producten vindt, om nog specifieker te zijn, plaats in een kledingatelier in de noordelijk gelegen stad Groningen. Vanuit hier werken we bij Four by Four in het kledingatelier van Kleerlijk. In dit kledingatelier wordt enkel gewerkt aan duurzame, bewuste en eerlijke kleding. Dit zijn precies de esthetische waarden waar we bij Four by Four ook voor staan. Hierdoor was een match snel gevonden. Doordat de productie van de handgemaakte kleding voornamelijk plaats vindt in Nederland dragen wij hiermee bij aan een beter milieu. Daarnaast kunnen we je verzekeren dat de kleding door ons op een verantwoorde en eerlijke manier is gemaakt.

Unieke handgemaakte kleding in Nederland

Het werken met handgemaakt kleding resulteert tegelijkertijd in het creëren van unieke kleding. Doordat ieder kledingstuk handmatig wordt nagelopen en ontworpen resulteert dit tegelijkertijd in relatief kleine oplages van kleding. Dit betekent voor jou dat jij jezelf kunt verzekeren van kledingstukken waar er slechts enkelen van zijn ontworpen. Daarnaast werken we bij Four by Four met wisselende collecties. Zo zul je items uit de ene collectie slechts voor korte tijd kunnen kopen, waarna we weer doorgaan met een nieuwe collectie. Hiermee blijven we het ontwerpen en produceren van unieke kleding nastreven.

Duurzame handgemaakte kleding in Nederland

Een ander voordeel van handgemaakte kleding is dat dit van kleding hoge kwaliteit is ten opzichte van massaproductie. Ieder detail wordt met uiterste nauwkeurigheid nagelopen, waardoor we de hoge kwaliteit van onze kleding waarborgen. Daarnaast is handgemaakte kleding ontzettend duurzaam. Wij werken namelijk enkel met duurzame stoffen, zoals voornamelijk katoen, waardoor de kleding bestaat uit sterke materialen en makkelijk te onderhouden is. Daarbij is de stof katoen biologisch afbreekbaar, waardoor het gebruik hiervan in onze kleding ook nog eens minder belastend is voor het milieu. Door het handmatig toepassen van stoffen zoals katoen in onze kleding en kun jij lange tijd van jouw Four by Four artikelen blijven genieten, en dragen wij bij aan het verminderen van massaproductie en het verbeteren van het milieu.

Niet alleen bij het produceren van onze kleding zijn we bezig met het milieu en de arbeidsomstandigheden. Ook verdiepen wij ons verder in hoe onze verpakkingsmaterialen worden vervaardigd, welke materialen gebruikt worden en het liefst gerecycled kunnen worden.

Traditionele technieken

Dat wij met handgemaakte kleding werken zie je niet alleen terug in de hoge kwaliteit en duurzaamheid van onze kledingstukken, maar ook in de wijze hoe wij deze bedrukken. Wij bedrukken de meeste van onze kleding stukken met een borduursels. Dit is de meeste traditionele wijze van kleding bedrukken, waarbij er met naald en draad een logo of tekst op kledingstuk wordt genaaid. Het resultaat hiervan zie je onder andere terug in onze hoodies, T-shirts en broeken.

Stof wordt uitgesneden om vervolgens in elkaar gezet te worden tot T-shirt